כללים בסיסיים עבור כתיבת קורות חיים

כללים בסיסיים עבור כתיבת קורות חיים

"‏‏אלה מסעי אלה הדברים" / טור התעסוקה השבועי של הרב י. דהאן

בטור הקודם פעלנו עם כח המלכות–  ביטוי, השפעה ועשייה לסיום המסע התעסוקתי בכניסה לעבודה איכותית ומתאימה.

בטור זה אנו מכינים את עצמנו לשלבים המכריעים של הביטוי וההצגה העצמית – השימוש בכלים מעשיים.

"אלה מסעי" – אמנם לא סיימנו את 42 המסעות שכל אדם עובר במהלך חייו אבל צריך להציג את המסעות שעברנו עד כה -"אלה הדברים" – בכדי להתקבל למסע הבא. כל מסע שלנו מהווה בסיס והכנה למסע הבא עד הכניסה לארץ –  בהקשר התעסוקתי: מימוש החזון האישי.

קורות חיים מהווים כרטיס ביקור ראשוני למעסיק עתידי והזדמנות להתרשם מכישורינו. זהו השלב הראשון של הסינון שלו וגם הזדמנות עבורנו להיות מחוברים לעצמנו – לחוזקות, ליכולות ולכשרונות.

בעת כתיבת קורות חיים נחשוב מהסוף להתחלה – מה המעסיק מחפש? ביטחון ואופטימיות לגבי התאמתנו לתפקיד ובהתאם נשים דגש ונכוון למשרה ולרצון המעסיק אבל מאידך חשוב להיות מחובר באמת לנכתב – ממילא בא אחר כך ראיון אישי.

מעסיקים מקבלים בין עשרות למאות קורות חיים על כל משרה ותהליך הסינון קורה לרוב תחת עומס. כ- 50% מהמעסיקים מקדישים עד כ-30 שניות לסינון קורות חיים.

מכתב מקדים לקורות חיים

מכתב מקדים: בפנייה למעסיק מומלץ להקדים לקורות החיים מכתב קצר וקולע. המכתב יוצר את הרושם הראשוני אשר על פיו מעריך הנמען את הפנייה כולה.

בתחילתו כתבו מדוע אתם פונים לחברה זו. לאחר מכן הסבירו בקצרה מדוע לדעתכם אתם מועמדים מתאימים למשרה – כיתבו מעט על הידע הקודם והניסיון שלכם הקשורים לתפקיד.

מבנה וכללים בסיסיים עבור כתיבת קורות חיים:

הצורה בה תציגו את עצמכם חייבת להיות חיובית ומשכנעת. קורות חיים אינם סיפור חיים, אלא סיכום הכשרה, ניסיון והישגים המוצגים בצורה תמציתית ועניינית.

פרטים אישיים שם, תאריך לידה, כתובת, טלפון ודואר אלקטרוני. מידע אישי מיותר יכול לפסול אותכם – העוסקים במיון עשויים להיות מושפעים מדעות קדומות ומתפיסות מוטעות.

ניסיון תעסוקתי:  החלק המרכזי והחשוב. ההיסטוריה התעסוקתית כוללת את כל המידע על מקומות עבודה קודמים, תאריכי התחלה וסיום של העבודה, תפקידים, אחריות וסמכות בכל מקום עבודה. מתחילים מהתפקיד האחרון וחוזרים אחורנית. בכל משרה ציינו את רשימת המיומנויות והגדרות התפקיד שרכשתם במהלך העבודה. צעירים, בוגרי ישיבה או חסרי נסיון תעסוקתי טוענים לרוב: אין לי מה לכתוב! הייתה לכם בוודאי אפשרות להוכיח את עצמכם בעבר בעבודות זמניות, במסגרת הלימודים, הקהילה ואף המשפחה. הישגיכם במסגרות אלה חשובים ויכולים לשקף את הכישורים והיכולות להגיע להישגים בעתיד.

השכלה: יש לכלול את פרטי ההשכלה, מהישיבה הגדולה / תיכון ואילך. בעלי תואר או מקצוע יתחילו את קורות החיים מהשכלה המשמעותית הראשונה שרכשו. מספר שנות השכלה, תעודות, לימודים גבוהים, תעודות השתתפות בקורסים ובסדנאות, תארים מקצועיים ואקדמים. פרטו את השכלתכם תוך התייחסות לתקופה, מוסד, למגמת לימוד או לתואר.

שפות:  ציינו רק אם שליטתכם בשפות סבירה. רמות השליטה בשפה הן: שפת אם, רמת שפת אם, טובה מאוד, טובה, בינונית ובסיסי.

סביבת עבודה ותוכנות: ציינו אם יש לכם ידע במחשבים.

פיסקה מסכמת: שקפו את ייחודכם ופרטו מדוע אתם מתאימים לתפקיד – אין צורך ביותר ממשפט או שניים בעלי מסר ברור.

לחצו כאן להורדת תבנית עבור כתיבת קורות חיים >>>

כתיבת תגובה