מתי כותבים מכתב נלווה לקורות החיים?

מתי כותבים מכתב נלווה לקורות החיים?

אלפי קורות חיים נשלחים למעסיקים מדי יום ביומו. קורות החיים מספרים בהרחבה על תחומי העשייה של האדם לאורך חייו. מכתב נלווה הוא פסקה קצרה, בהירה וממוקדת, שנועדה לספק סקירה קצרה של קורות החיים שלך, תוך הדגשת הניסיון שיעניין את המעסיק. דרך המכתב הנלווה תוכל לעזור למראיין להכיר אותך באופן אישי ולהדגיש את המוטיבציה שלך לתפקיד.

מדוע חשוב לכתוב מכתב נלווה?

המכתב הנלווה הוא פנייה לא-פורמלית, המצורפת לקורות החיים, במטרה להגביר את סיכוייך להשיג ריאיון עבודה. המכתב חשוב במיוחד במקרים שבהם אינך עונה במלואן על דרישות התפקיד, אך אתה חש, כי העבודה מתאימה לך וביכולתך להצליח בה. לדוגמה, במקרים שבהם קיים פער בין הניסיון או ההשכלה שלך לדרישות המשרה, המכתב הנלווה יכול להסביר מדוע פנית למשרה הזו, להדגיש את הרצון שלך בשינוי תעסוקתי ואת הכישורים הרלוונטיים שיש לך מניסיונך הקודם.

איך כותבים מכתב נלווה?

בעת כתיבת מכתב נלווה (ברוב האתרים של חברות ההשמה יש אפשרות לצרף מכתב נלווה)  עליך לחשוב על המעסיק שקורא אותו ולבחון אם יוכל באמצעותו לזהות את הרלוונטיות שלך לתפקיד. יש להקפיד שאורך המכתב לא יעלה על חצי עמוד. יש לכתוב את המכתב כפסקה בגוף הדואר האלקטרוני או כעמוד פתיחה לפקס.

המכתב הנלווה דומה בהיבטים רבים למסמך קורות החיים: יש להקפיד על משפטים קצרים וענייניים, על פיסוק מתאים ועל דקדוק ואיות נכונים. מוטב להימנע משימוש מרובה במילה "אני". יש להקפיד על אוצר מילים עשיר; מוטב להימנע מסלנג, מקיצורי מילים ומראשי תיבות.

בהיבט המבני, רצוי שמשפט הפתיחה יהיה משפט מבטיח ומנצח, המתייחס למשרה המבוקשת ומציין כיצד תוכל לתרום למען מימוש יעדי החברה. יש לציין את הניסיון הרלוונטי בלבד ולתת דוגמאות ענייניות. רצוי לסיים את המכתב במשפט נלהב, המביע תקווה לפגישה ולתיאום ריאיון בעתיד. לחץ כאן בשביל לקבל מבנה מפורט של מכתב נלווה לקורות חיים.

למי מפנים את המכתב הנלווה?

רצוי להפנות את המכתב לאדם מסוים. אם אין בידיך שם של האדם, שאליו מיועד המכתב, מוטב לכתוב למנהל משאבי אנוש או לאחראי לקבלת עובדים. לשם כך, מומלץ ליצור קשר עם החברה עצמה ולשאול לשמה של מנהלת כוח האדם. אפשרות נוספת היא לברר את שמה באתר האינטרנט של החברה. אם הופנית למשרה על ידי אדם בעל השפעה בארגון או על ידי עובד בארגון, כדאי לציין עובדה זו במכתב הנלווה, אך רק לאחר בדיקה של טיב הקשר של אותו גורם עם החברה שאתה פונה אליה.

לפני שתשלח קורות חיים ומכתב נלווה רצוי לבצע מחקר קטן על החברה ועל המשרה הנכספת, כדי שתוכל להתאים את הערך המוסף שלך לדרישות המשרה; יש להתבונן בתיאור המשרה ולשים לב לכישורים הייחודיים הנדרשים לתפקיד.

כתיבת תגובה